Vítejte na nových stránkách bistra FRANZ.

Alergeny

SEZNAM ALERGENŮ publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/20211 EU

  1.  OBILOVINY OBSAHUJÍCI LEPEK - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2.  KORÝŠI - a výrobky z nich
  3.  VEJCE - a výrobky z nich
  4. RYBY - a výrobky z nich
  5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) - a výrobky z nich
  6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) - a výrobky z nich
  7. MLÉKO - a výrobky z nich
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY - mandle, lískové ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
  9. CELER - a výrobky z něj
  10. HOŘČICE - a výrobky z ní
  11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) - a výrobky z nich
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY - v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13.  VLČÍ BOB (LUPINA) - a výrobky z něj
  14. MĚKKÝŠI - a výrobky z nich